Безплатна доставка за поръчки над 90лв.

Вземи поръчката си от наш магазин

Нашата лоялна програма е факт!

Blogger Pick
13.07.2022.

JAPAN S - ICONIC COURT DETAILS RE-IMAGINED THROUGH A MODERN LENS

Целият свят носи едни и същи кецове. Не се заблуждавайте, моят гардероб също е пълен с класика, но понякога искате нещо малко по-различно. Искате почивка от статуквото. Преди някой да посочи с пръст кецовете ви и да каже "същите са като...", освен вечното умело ремиксиране на състезанието - трябва да знаете и една важна история.

Една от най-известните сватби в света на тениса е тази между Nike и Asics. Nike започнаха като Blue Ribbon Sports в производствената база на Asics, но по-късно се разделиха поради визия (и пари). Можете да прочетете повече за това бизнес несъгласие в отличната книга на Фил Найт – Shoe Dog. Мисля, че е важно да се спомене споделената история на тези две марки, за да стане ясно защо понякога споделят дизайнерски език и елементи. И знаете, че Japan S ви напомня за нещо вече известно. И точно в това е силата им.

Защо има S в името? Тъй като те са ниски, а има и висок модел, наречен Japan L, който крещи „в NBA през 80-те години, никой не знае как да стреля с тройка и всеки дриблира под коша“.

Ниски баскетболни обувки, които гордо носят епитети като класика, носталгия и винтидж. Дори Asics могат да се похвалят със сериозно баскетболно наследство - през осемдесетте години те бяха сериозни играчи на паркетите на NBA, а най-известният представител на Asics беше "лошото момче" от Детройт Пистънс, Исая Томас, най-голямата пречка пред Майкъл Джордан в началото на кариерата му.

Сега ретро баскетболните обувки са навсякъде, все едно сме се върнали в осемдесетте - поне що се отнася до краката ни. JAPAN S се гордее със семпъл дизайн, който се отличава от тълпата благодарение на отличителните линии на Asics.

Това, което ме впечатли, беше, че бяха удобни, на мига, в които ги обух. Не ми се налагаше да ги разстъпвам. Още първия ден ги обух и обиколих половината град в тяхната компания и мисията „10 хиляди крачки“ беше постигната. Здрав дух в здраво тяло, така казват, така трябва да бъде. Това означава ASICS. Anima sana in corpore sano. За всички, които са слушали уроци по латински. Виждам ги всеки ден на краката си, кецове, които не се интересуват дали е слънце или дъжд.

Можете да намерите Asics JAPAN S в бяло, което ще предизвика смелостта ви на улицата, в магазините на Buzz и онлайн.

Ще ви пиша отново много скоро,

FRANJO

Подобни статии