Безплатна доставка за поръчки над 90лв.

Вземи поръчката си от наш магазин

Нашата лоялна програма е факт!

Blogger Pick
19.04.2023.

Step into the future with Nike Air Max 97

Като любител на кецовете и голям фен на Nike, винаги съм бил очарован от историята зад създаването на Nike Air Max 97. Тази легендарна обувка е една от любимите ми за всички времена и винаги съм се чудил за ролята изиграна от Франк Руди в развитието му. И така, в тази публикация в блога искам да споделя моите мисли и открития относно Nike Air Max 97 и приноса на Франк Руди за неговото създаване.

Когато започнах проучването си, научих, че Франк Руди е аерокосмически инженер, който се обръща към Nike в началото на 70-те години с революционна идея. Той е предложил използването на пълни с въздух камери за омекотяване в спортни обувки, за да се осигури по-добра опора и да се намалят нараняванията. По това време Nike е била малка компания и идеята е изглеждала пресилена. Съоснователят на компанията Фил Найт обаче вижда потенциала в идеята на Руди и му дава шанс да работи с Nike.

Първият проект на Руди с Nike е бил създаването на Air Tailwind, който е бил пуснат през 1979 г. Обувката е имала пълни с въздух камери в петата, които осигурявали омекотяване и опора на краката. Air Tailwind имал успех и проправил пътя за развитието на други кецове със системата за омекотяване Air.

През годините Руди продължил да работи с Nike и неговата технология Air cushioning стана неразделна част от много емблематични обувки, включително Air Max 1, Air Max 90 и Air Max 95. Въпреки това неговият принос за развитието на Nike Air Макс 97 е бил значителен. Дизайнът на обувката изисква дълга въздушна възглавница, която минава по дължината на подметката, а опитът на Руди в проектирането на пълни с въздух камери е от решаващо значение за успеха на обувката.

Като почитател на Nike Air Max 97, оценявам комфорта и подкрепата, които осигурява системата за омекотяване Air. Невероятно е да се мисли, че революционната идея на Франк Руди промени играта за Nike и революционизира индустрията на спортните обувки. Неговото наследство живее във всеки кец Nike, който включва системата Air.

 

В заключение, Nike Air Max 97 е вечна класика, която пленява ентусиастите на сникърси от години. Приносът на Франк Руди за създаването му е свидетелство за неговата изобретателност и креативност. Като почитател на Nike и кецовете, винаги ще бъда благодарен за пионерската работа на Руди в разработването на системата Air cushioning.

Този модел Nike Air Max 97 Frank Rudy се предлага във всички магазини на Buzz, както и онлайн.

До следващия път,

Jetski

Подобни статии