Безплатна доставка за поръчки над 90лв.

Вземи поръчката си от наш магазин

Нашата лоялна програма е факт!

Blogger Pick
31.01.2024.

adidas Superstar

Има едно нещо, което не мога да понасям в маратонките. Набръчкването на горната част на маратонката при пръстите. Проклети гънки. Все още няма качествено решение на този проблем, въпреки че винаги може да ги изгладите малко с мокра кърпа и гореща ютия. Една маратонка не се мачка в тази критична зона и това е adidas Superstar. Те са известни с куп имена. Superstar. Shelltoes. Shelsice. В моя град Осиек ги наричахме „brejke“, защото ги асоциираме с брейкденса.

Когато говорим за adidas Superstar, често се сещаме за Run DMC, техният хит My adidas, първото сътрудничество на adidas с музиканти, но нека поговорим за това друг път.

Те са проектирани в годината, когато човекът стъпи на Луната (1969 г.) и са пуснати в продажба на следващата година (1970 г.) - и стават хит благодарение на баскетбола. Бягането и тенисът са спортовете, които популяризираха много маратонки, но аз лично смятам, че баскетболът превърна маратонките във феномен на поп културата. Карим Абдул Джабар беше най-голямата звезда на НБА през седемдесетте години, така че не е изненадващо, че Хорст Даслер (син на основателя на adidas - Ади Даслер) го избра за лице на новия, по-лек и по-издръжлив модел.

Моделът Superstar има дълга история зад гърба си и тя никога няма да бъде забравена. Те изживяха сто живота, популярността на баскетбола, популярността на улицата и хип-хопа, скейтърите също ги присвоиха, а по-късно и светът на висшата мода.

Няма по-рентабилни маратонки на пазара. Легендарен дизайн с гумена черупка, която предпазва пръстите на краката, естествена и еко кожа за цената и комфорта, който се подобрява с течение на времето. Междинната подметка е дунапренена и невероятно удобна, като моделът се съчетава успешно с всякакви тоалети.

Superstar е може би една от най-големите звезди в културата на маратонките.

 

Franjo

 

Подобни статии