Връщане на продукти, закупени от Buzz

Клиентът има право да върне артикул в срок не по-дълъг от 14 дни от датата на получаване на поръчката. В този случай е необходимо да върне пратката заедно с подробно попълнен Формуляр за връщане на продукт по следните два начина:

- с куриер на адресите, посочен във формуляра. 

- в някой от физическите ни магазини, адресите на които може да намерите тук.

Транспортните разходи за връщане са за сметка на клиента, освен в случаите когато:

  • получената стока явно не съответства на заявената в поръчката;
  • грешката е настъпила по вина на BUZZ
  • при проблем с Ваша пратка можете да се свържете с нас на посочения телефон и email адрес

Не приемаме връщане и рекламации на:

- Бельо

- Чорапи

 

Стоката трябва да е изпратена с куриер, да е в добър търговски вид, оригинална опаковка, с оригинални етикети, придружена от оригиналните документи, издадени от Buzz – фактура, касов бон (ако е издаден такъв) и формуляр за връщане.

В случай на отказ Спорт Вижън възстановява платените от клиента суми, като използва същото платежно средство, използвано при първоначалната трансакция, освен ако потребителят не се е съгласил за друг начин; във всеки случай възстановяването няма да бъде свързано с разходи за потребителя. Моля да посочите банкова сметка в българска банкова институция, по която да бъде възстановена сумата, а в случай, че не разполагате с такава, моля да имате предвид, че всички банкови такси и комисионни, дължими във връзка с възстановяване на сумата по чуждестранна банкова сметка, са за сметка на клиента.

Разходите за връщане на продукти са за сметка на клиента (приблизително8-10 лева), като за целта моля да използвате куриерска фирма Спиди, като изпратите продуктите на един от посочените във Формуляра за връщане адреси.

Когато връщането на продукт е за сметка на Buzz това става задължително с куриерска фирма СПИДИ и без наложен платеж.

Съгласно разпоредбите на ЗЗП, връщането на суми се осъществява в рамките на 14 дни от датата на връщане на поръчката по банков път. За целта е необходимо да попълните в детайли формуляра за връщане, изпратен заедно с поръчката. Изключително важно е да внимавате и да подадете точна българска банкова сметка! Buzz не може да бъде поставено под отговорност в случай на грешно подадени данни за връщането и забавяне в подаването на всички документи от клиентите и трети страни. BUZZ си запазва правото да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.

В случай на рекламация съгласно чл. 108 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП) и при изтичането на законоустановения 6-месечен срок от датата на закупуването на рекламираната стока, доказателствената тежест относно наличието, респ. липсата на претендираното несъответствие се носи от потребителя и същото следва да бъде установено по регламентирания в ЗЗП ред, а именно чрез експертиза в лицензирана лаборатория/институт.

Можете да свалите формуляр за връщане тук.

При онлайн поръчки не предлагаме замяна.