Безплатна доставка за поръчки над 90лв.

Вземи поръчката си от наш магазин

Нашата лоялна програма е факт!

Блог
15.12.2022.

Всичко може да бъде променено: Устойчивата история на марката ACBC

Готови ли сте да промените бъдещето? Италианската марка ACBC е и ни го показва всеки ден. Представяме ви сертифицирани, екологични маратонки, които отговорно съчетават модерен дизайн и алтернативно производство. Ако смятате, че маратонките не могат да бъдат изработени от материали на биологична основа, като същевременно са функционални и модерни, то със сигурност не сте чували за ACBC - марка, която иска да повиши осведомеността за глобалните екологични проблеми с уникален метод на производство.

Екологично устойчива история на марката

Основана през 2017 г., със седалище в Милано, италианската стартираща компания ACBC (Anything Can Be Changed) се позиционира на световния пазар като марка с футуристична визия и иновативен подход към създаването на продукти. Ръководейки се от принципите на екологичната устойчивост, ACBC подчертава значението на опазването на околната среда, като използва рециклирани и биоразградими материали в производството на уникални, екологични маратонки. В епоха, доминирана от бързото модно производство, марката се обръща към алтернативни решения, за да сведе до минимум въздействието си върху околната среда и да допринесе за намаляване на замърсяването. Създателите на марката вярват, че екологосъобразният подход е не само въпрос на избор, но и посока, към която трябва да се стремим, ако искаме да опазим нашата планета и да я направим възможно най-доброто място за живеене.

Производство на базата на рециклирани и устойчиви материали

Производството на ACBC се основава на рециклирани и устойчиви материали, използвани в почти всеки продуктов сегмент. В стремежа си да направи продуктите си по-екологични, дизайнът на тези маратонки е в крак с водещите екологични тенденции - от рециклираната подметка, през горните материали, получени от естествени и възобновяеми източници, до най-малките детайли, като връзките от юта или подплатата от 100% органичен памук. Много суровини, като коноп, царевица, корк, ябълки, влакна, получени от водорасли или юта, са отлични заместители на индустриалните материали. Освен това органичният и рециклираният памук, както и технологиите ReFoam, RePET, ReRubber, които са неразделна част от продуктите на ACBC, имат многобройни предимства в сравнение със стандартните промишлени материали. Някои от тях са: намаляване на емисиите на въглероден диоксид, възобновяеми източници, биоразградимост, икономичност, минимално използване на природни ресурси при отглеждането, рециклиране на пластмасови и каучукови продукти, намаляване на замърсяването на околната среда и много други. Създателите на марката с гордост посочват, че не използват материали от животински произход, нито такива, които по някакъв начин биха могли да застрашат или причинят страдание на животните.

Дизайн, който е в крак с модните тенденции

Дизайнът на маратонките ACBC, освен с висока функционалност, се отличава и със съвременен стил, който може да се определи като комбинация от класически и градски. Моделите са лесни за носене и се съчетават добре с почти всяко облекло, благодарение на редуцирания си външен вид и вечните цветове, като бяло и черно. ACBC е известна, наред с другото, със сътрудничеството си с марки от висшата мода, сред които Missoni, Alexander Smith и Piquadro.

Станете част от новата история на устойчивостта и подкрепете стремежа към положителни промени. Защото това, което правим днес, влияе на света, който искаме да имаме утре. Потърсете маратонките на ACBC във всички магазини на Buzz или онлайн.

Екипът на BUZZ

Подобни статии